SAÜ Uluslararası Personel Haftası Dünyanın Çeşitli Noktalarından Gelen Akademisyenlerin Katılımıyla Tamamlandı

Uluslararası Personel Haftası’nda Arnavutluk, Belçika, Bulgaristan, Çin, Çekya, Fiji, Ürdün, Kosova, Libya, Fas ve İspanya’dan olmak üzere 11 farklı ülkeden ve 16 farklı kurumdan gelen uluslararası katılımcılar ülkelerini ve kurumlarını tanıtma fırsatı buldu. Etkinlik İngilizce olarak gerçekleşti.


Etkinliğin birinci günü Uluslararası Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Mahpeyker ÖZTÜRK’ün açılış konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından ARDEK Dekanı Prof. Dr. Mehmet EMİROĞLU’nun “Sakarya Üniversitesi’nin Sıralamalardaki Yeri” başlıklı sunumuyla Sakarya Üniversitesi’nin uluslararası sıralamalardaki yerine dair önemli veriler paylaştı. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Özer KÖSEOĞLU ise “Sakarya Üniversitesi’nde Sürdürülebilirlik” başlıklı konuşmasında Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ortaya konulan 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi kapsamında Sakarya Üniversitesi’nde yapılan uygulamalara yer
verdi. Açılış konuşmalarının ardından ARDEK ve laboratuvar ziyaretlerini de içeren bir kampüs turuyla katılımcılara Üniversitemizin sürdürülebilirlik çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Etkinliğin ikinci gününde çeşitli oturumlar düzenlendi. Ayrıca sunumların ardından İnşaat Mühendisliği bölümü tarafından düzenlenen “Sürdürülebilir Yapı Malzemeleri” atölyesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından organize edilen “Atık Malzemelerle Seramik Şekillendirme Uygulamaları” adlı bir atölye düzenlendi.


Etkinliğin üçüncü gününde program, ülke ve kurum tanıtım sunumları ile
başladı. Katılımcıların kendi kurumlarını tanıtmalarının ardından proje
yönetimi, uluslararası işbirliği ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri konu
başlıkları ile farklı oturumlar düzenlendi.


Etkinliğin dördüncü gününde ilk oturumda Prof. Dr. Samir AFİFİ’nin KA2 projesi üzerine bilgilendirme sunumu yaptı ve yapılacak atölyede çalışılacak olan konu başlıklarını katılımcılarla paylaştı. Bu bilgiler ışığında 5 grup halinde proje fikirlerinin geliştirildiği bir proje atölyesi düzenlendi. Proje atölyesinin ardından MÜSİAD ziyareti gerçekleştirildi.
ve sanayi-akademi işbirliği üzerine istişarede bulunuldu.

MÜSİAD’da yapılan toplantının ve öğle yemeğinin ardından Sakarya Kürek ve Kano Eğitim Merkezi’nde sosyal etkinlik düzenlendi. Katılımcılar Sapanca Gölünde kano turu yapma fırsatı buldu. Bu keyifli sosyal etkinliğin ve akşam yemeğinin ardından dördüncü günün programı sonlandı.10 Mayıs cuma günü ise gerçekleşen kapanış konuşması ve sertifika töreniyle tamamlanan Uluslararası Personel Haftası’nda katılımcılar, birçok proje fikriyle ve verimli bir tecrübeyle Üniversitemizden ayrıldılar.