SEÇİM SONRASI YAPILACAK İŞLEMLER
Erasmus+ faaliyetine katılma hakkı kazandıktan sonra yapılacak ilk işlem hareketlilik yapılması planlanan üniversiteden kabul/davet mektubu getirilmesidir. Projenin sağlıklı yürütülmesi ve hibenin verimli kullanılması için bu konuda hak kazananlara davet mektubu getirmeleri için son tarih ile gerekli bilgiler e-posta yoluyla iletilmektedir. Kendilerine verilen tarih içinde davet mektubu getirmemiş olanların hakları yedek listedekilere devredilmektedir.
Davet mektubu alınması süreci tamamen hak kazanan personelin sorumluluğundadır. Kurumlardan davet mektubu istenirken genellikle hak kazanılan hareketlilik türüne göre hazırlanmış olan imzalı İş Planının (Staff Mobility For Teaching- Mobility Agreement ya da (Staff Mobility For Training- Mobility Agreement) gönderilmesi gerekmektedir. Ders Verme Hareketliliği için gidilecek olan üniversite ile Erasmus+ anlaşmamız olmalıdır. Anlaşmalı olduğumuz kurumların listesi Erasmus+ sayfamızda yer almakta olup (http://degisim.sabis.sakarya.edu.tr/anlasmalar ) bu kurumların tercih edilmesi kabul mektubu alım sürecini kolaylaştırsa da kabul mektubu alma aşamasında da Erasmus+ anlaşması yapılması mümkündür. Eğitim Alma hareketliliği için ise kurumlar arası anlaşmaya gerek yoktur.
Ayrıca; bazı kurumlar düzenli aralıklarla Uluslararası Haftalar organize etmektedirler. Bu etkinlikler daha çok Eğitim Alma hareketliliğine yönelik olsa da bazen Ders Verme Hareketliliğine yönelik bölümler içerebilirler. İlgili etkinliklerin takvimine şu bağlantıdan ulaşılabilir: http://staffmobility.eu/staff-week-search
Erasmus+ personel hareketliliğinden seyahat günleri hariç en az iki gün, en fazla 2 ay yararlanılabilir. Fakat mümkün olan en çok sayıda personelin programdan faydalanmasını sağlamak amacıyla seçilen tüm personel için hibelendirilecek faaliyet gün sayısı kişi başı 4 gün ile sınırlandırılmıştır. Ayrıca km hesabı üzerinden seyahat hibesi ödenmektedir. Bunların dışında ayrıca uçak, otobüs bileti gibi bir ödeme yapılmamaktadır.
Ulusal Ajans tarafından personelin dönüş sonrası yükümlülüklerini yerine getirmesini kolaylaştırmak ve kesinti durumunda hibe iade ihtimalini azaltmak için hibenin iki taksitte ödenmesi tavsiye edilmektedir. Bu bağlamda Sakarya Üniversitesi olarak gitmeden dört günlük hibenin %80’i ile seyahat hibesinin tamamı, hareketlilik bitiminde ise faaliyetin gerçekleştirilmesinde herhangi bir sıkıntı yoksa kalan %20’lik hibenin ödemesi yapılmaktadır. Hibe ödemesinin ilk bölümünün yurtdışına gidiş öncesinde aksamadan hesaba aktarılması için ziyaretin başlamasından en az 15 gün öncesinde başvurunun eksiksiz olarak yapılması gerekmektedir.